EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale




Haos pe piata muncii: Ne plangem ca nu avem muncitori calificati, dar le blocam accesul la cursuri, iar standardele de pregatire sunt invechite

publicat 2024-08-07 08:45:07 (Jurnalul-National)
Haos pe piata muncii: Ne plangem ca nu avem muncitori calificati, dar le blocam accesul la cursuri, iar standardele de pregatire sunt invechite Companiile din Romania se confrunta de mult timp cu lipsa fortei de munca si de la an la an aduce tot mai multi muncitori extracomunitari pentru a incerca sa umple golurile. Este un fenomen care s-a acutizat, capatand accente extrem de grave in ceea ce priveste muncitorii calificati. Cu toate acestea, legislatia, in loc sa incurajeze formarea lor, pune si ea o piedica firmelor. Lucrurile se complica si mai tare atunci cand vorbim despre cursurile de calificare, pentru ca standardele nationale... ...continuare.

Detalii incendiare, intr-un document al Curtii de Apel Bucuresti: USR a facut propaganda politica in fata judecatorilor, ca sa o ajute pe Clotilde Armand

publicat 2024-08-07 08:30:07 (Jurnalul-National)
Detalii incendiare, intr-un document al Curtii de Apel Bucuresti: USR a facut propaganda politica in fata judecatorilor, ca sa o ajute pe Clotilde Armand Detalii incendiare razbat dintr-o incheiere a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a respins, pe fond, contestatia edilului USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, fata de raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care, la finalul anului 2022, a stabilit ca primarita s-a aflat in incompatibilitate si in conflict de interese administrativ si penal. USR a incercat sa convinga instanta sa admita cererea de interventie accesorie in acest dosar, prin invocarea unor argumente de natura... ...continuare.

Accident teribil intre doua camioane si o masina la Valea Strajii: una dintre victime este inconstienta

publicat 2024-08-07 08:00:07 (Jurnalul-National)
Accident teribil intre doua camioane si o masina la Valea Strajii: una dintre victime este inconstienta Doua persoane au ramas incarcerate in urma unui accident intre doua camioane si o masina, care a avut loc miercuri dimineata pe DN 17 - Valea Strajii, din judetul Bistrita-Nasaud. Una dintre victime este inconstienta. ...continuare.

Un hotel din Germania s-a prabusit. Mai multe persoane sunt prinse sub daramaturi

publicat 2024-08-07 08:00:07 (Jurnalul-National)
Un hotel din Germania s-a prabusit. Mai multe persoane sunt prinse sub daramaturi Noua persoane ar putea fi inca prinse sub daramaturi dupa ce un hotel din landul german Renania-Palatinat (sud-vest) s-a prabusit partial in noaptea de marti spre miercuri, a declarat politia miercuri, relateaza dpa. ...continuare.

Firma oficiala a SRI va monta barierele inteligente de acces cu masina la Palatul Parlamentului. Afacere fara licitatie, cu un singur ofertant castigator

publicat 2024-08-07 07:30:09 (Jurnalul-National)
Firma oficiala a SRI va monta barierele inteligente de acces cu masina la Palatul Parlamentului. Afacere fara licitatie, cu un singur ofertant castigator 21 de bariere inteligente, capabile sa identifice numerele de inmatriculare ale autoturismelor, sa stocheze si sa evidentieze aceste informatii, urmeaza sa fie montate, pana la data de 1 noiembrie, la Palatul Parlamentului. Pentru aceasta, Camera Deputatilor va plati 4,5 milioane de lei, bani care vor intra direct in conturile companiei oficiale a Serviciului Roman de Informatii, Regia Autonoma Rasirom R.A. Rasirom este singura entitate care s-a aratat interesata sa participe la procedura... ...continuare.

Cum au aflat copiii spionilor lui Putin ca sunt rusi

publicat 2024-08-07 07:15:07 (Jurnalul-National)
Cum au aflat copiii spionilor lui Putin ca sunt rusi Avionul guvernamental rus care a aterizat saptamana trecuta de la Ankara la Moscova transporta o serie de spioni, asasini si criminali, in cel mai mare schimb de prizonieri Rusia-SUA de la Razboiul Rece incoace. Printre primii care au coborat scarile spre pista de aterizare, unde presedintele Vladimir Putin ii astepta pentru a-i saluta pe cei care se intorceau, s-au numarat insa doi copii mici, cu ochii mari si confuzi. ...continuare.

Tu esti Mircea? Da, Burlene! Pohta ce-au pohtit suporterii: Lucescu la nationala

publicat 2024-08-07 06:45:07 (Jurnalul-National)
Tu esti Mircea? Da, Burlene! Pohta ce-au pohtit suporterii: Lucescu la nationala "Visul oricarui antrenor este sa-si incheie cariera la echipa nationala", declara Mircea Lucescu in urma cu 20 de ani. "Il Luce" tocmai ce a implinit, pe 29 iulie, 79 de ani. A semnat un contract cu FRF pe doi ani, eventual cu posibilitatea prelungirii. Lucescu va avea 81 de ani cand va incheia angajamentul si preluarea nationalei este, dupa cum spunea chiar el, ultima aventura pe banca unei echipe. "Sa ma ajute si sanatatea, ca, la varsta mea, oricand se pot schimba lucrurile".  ...continuare.

Cum s-a aciuat in limba romana cuvantul "sucar"?

publicat 2024-08-07 06:30:07 (Jurnalul-National)
Cum s-a aciuat in limba romana cuvantul sucar? Astazi, la "Dictionar cultural", va propunem un evantai lingvistic oriental (turc, arab, persan etc.) ce s-a deschis de-a lungul secolelor inspre arcul Carpatilor, imbogatindu-ne cu termeni precum "sucar", "geanam", "genar", ori "balamace". Dar sa purcedem la drumul cunoasterii! ...continuare.

Ismail Haniyeh are succesor: Yahya Sinwar, "creierul" atacurilor din 7 octombrie 2023, noul sef al biroului politic Hamas

publicat 2024-08-07 01:15:07 (Jurnalul-National)
Ismail Haniyeh are succesor: Yahya Sinwar, "creierul" atacurilor din 7 octombrie 2023, noul sef al biroului politic Hamas Yahya Sinwar, considerat "creierul" atacului terorist al Hamas impotriva Israelului din 7 octombrie, il va inlocui pe Ismail Haniyeh in functia de sef al biroului politic Hamas. ...continuare.

Filmul masacrului de pe Calea Mosilor. Un psiholog criminalist dezvaluie cum a ajuns barbatul sa-si ucida mama, sora si fratele

publicat 2024-08-07 00:45:10 (Jurnalul-National)
Filmul masacrului de pe Calea Mosilor. Un psiholog criminalist dezvaluie cum a ajuns barbatul sa-si ucida mama, sora si fratele O mama si doi dintre copiii sai au fost gasiti morti intr-un apartament de pe Calea Mosilor din Bucuresti. Cele trei victime ar fi fost ucise cu sange rece chiar in casa. Doua dintre cadavre au fost gasite in saci. ...continuare.




© Copyright 2000-2024 iStorm. Toate drepturile rezervate.