EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale




12 persoane, ranite intr-un accident in Buzau

publicat 2024-08-19 09:15:15 (Jurnalul-National)
12 persoane, ranite intr-un accident in Buzau 12 persoane au fost ranite, in timpul noptii de duminica spre luni, in urma unui accident intre doua masini, pe DN 19, in Candesti, judetul Buzau. ...continuare.

Un liberal certat cu ANI curata statul de praf si bani. DIICOT, CSM si ANAF, printre clienti

publicat 2024-08-19 09:15:15 (Jurnalul-National)
Un liberal certat cu ANI curata statul de praf si bani. DIICOT, CSM si ANAF, printre clienti Cu trei luni inaintea alegerilor locale, Primaria Sectorului 1, condusa de Clotilde Armand, scotea la licitatie un contract de curatenie a spatiilor de birouri si a pietelor agroalimentare, pentru opt luni. Dupa ce Armand a pierdut alegerile din 9 iunie, contractul a fost atribuit companiei unui fost membru PNL, gasit de ANI in conflict de interese in urma cu mai multi ani, dar care, anul acesta, a candidat pentru Consiliul Local Sectorul 4 din partea partidului Forta Dreptei, formatiune care... ...continuare.

Incendiu propagat de la masina la casa

publicat 2024-08-19 09:15:15 (Jurnalul-National)
Incendiu propagat de la masina la casa O femeie in varsta de 80 de ani s-a autoevacuat, dupa ce a luat foc o masina intr-o curte din Voinesti, judetul Iasi. Pana la sosirea pompierilor, flacarile au ajuns in casa. ...continuare.

50 de ani fara investitii, 10 ani fara apa: Investitie de 22 milioane de euro pentru lucrarile de reabilitare a barajului Lesu

publicat 2024-08-19 09:15:15 (Jurnalul-National)
50 de ani fara investitii, 10 ani fara apa: Investitie de 22 milioane de euro pentru lucrarile de reabilitare a barajului Lesu A fost aprobata demararea procedurii de achizitie a serviciilor de proiectare si executie a lucrarilor pentru reabilitarea barajului Lesu,  cel mai mare baraj de acumulare din judetul Bihor. Pentru realizarea investitiei, estimata la o valoare de circa  110 milioane lei (aproximativ 22 milioane de euro),  fara TVA, fondurile vor fi asigurate  prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).  Barajul a fost inclus pe o lista alaturi de alte 30 de acumulari, a caror reabilitare va fi... ...continuare.

Varianta mortala a variolei maimutei a ajuns in Europa. ECDC trage un semnal de alarma

publicat 2024-08-19 08:30:11 (Jurnalul-National)
Varianta mortala a variolei maimutei a ajuns in Europa. ECDC trage un semnal de alarma Noua tulpina de mpox, cunoscuta si ca variola maimutei, care, de cateva luni, face ravagii in Congo si a determinat Organizatia Mondiala a Sanatatii sa declare maladia drept o urgenta de sanatate publica de interes international - cel mai inalt nivel de alarma, a ajuns si in Europa, primul caz fiind confirmat in Suedia. In urma unei noi evaluari a situatiei, Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) a ridicat nivelul de risc pentru mpox de la "scazut" la "moderat" si a cerut... ...continuare.

Record greu de atins. Legea compostului, de patru ani fara norme de aplicare

publicat 2024-08-19 08:15:15 (Jurnalul-National)
Record greu de atins. Legea compostului, de patru ani fara norme de aplicare Pe data de 20 februarie 2020 intra in vigoare  Legea nr. 181 privind gestionarea deseurilor nepericuloase compostabile sau Legea compostului. La mai bine de patru ani de atunci, legea este inaplicabila pentru ca nu are inca normele metodologice adoptate de catre Guvern. Legea obliga la colectarea separata a acestui gen de deseuri, impunand inclusiv sanctiuni financiare aspre, iar normele tehnice ar fi trebuit sa asigure prevederi clare pentru gestionarea, tratarea si comercializarea... ...continuare.

Tragedie rutiera in Bacau

publicat 2024-08-19 08:15:15 (Jurnalul-National)
Tragedie rutiera in Bacau O persoana a murit si doua au fost ranite, luni dimineata, in urma unui accident pe DN 2, la iesirea din localitatea Racaciuni, judetul Bacau, intre doua masini. Circulatia rutiera este oprita. ...continuare.

Profesorii si parintii vor fi "scoliti" fortat, pentru a folosi gadgeturi

publicat 2024-08-19 07:45:15 (Jurnalul-National)
Profesorii si parintii vor fi scoliti fortat, pentru a folosi gadgeturi Elevii trebuie sa stie sa foloseasca noile tehnologii si internetul, pentru viitoarele forme de educatie, iar pentru a veni in sprijinul lor, scolile ii vor pune la treaba atat pe profesori, cat si pe parintii elevilor, acestia fiind obligati sa se adapteze digitalizarii. Programul include "scolirea" cadrelor didactice si a parintilor, din fonduri PNRR, iar proiectul Ministerului Educatiei in acest sens este parte din noul Curriculum la Decizia Elevilor din Oferta Scolii (CDEOS), aplicabil... ...continuare.

"Litoralul pentru toti", un program anulat de stat! Cazare la mare, cu reducere de pana la 70%

publicat 2024-08-19 07:30:14 (Jurnalul-National)
Litoralul pentru toti, un program anulat de stat! Cazare la mare, cu reducere de pana la 70% De la 1 septembrie scad foarte mult preturile cazarii, la unele hoteluri de pe litoral. Initial, programul "Litoralul pentru toti" a lansat acest tip de oferte, fiind destinat laturii sociale a turismului, insa Consiliul Concurentei a anulat programul, pe motiv de "intelegere de tip cartel". Hotelierii si agentiile de turism nu mai pot face ofertele in cadrul fostului program, dar s-a pastrat denumirea care se aplica ofertelor speciale pentru cei care vor sa mearga la mare in perioada 1... ...continuare.

Cum a schimbat Ucraina soarta razboiului, prin atacul care a luat Kremlinul ca din oala

publicat 2024-08-19 07:15:14 (Jurnalul-National)
Cum a schimbat Ucraina soarta razboiului, prin atacul care a luat Kremlinul ca din oala La aproape doua saptamani dupa atacul socant si fulgerator al Ucrainei peste granita, in prima incursiune militara straina pe teritoriul Rusiei dupa 80 de ani, Moscova se straduieste sa-si consolideze apararea in regiunea sudica Kursk. Oficialii americani au anuntat ca rusii au redirectionat deja mii de trupe din teritoriile ocupate in Ucraina pentru a contracara o amenintare fara precedent de la izbucnirea razboiului. Liderul de la Kremlin a fost nevoit sa trimita recruti, incalcandu-si... ...continuare.




© Copyright 2000-2024 iStorm. Toate drepturile rezervate.