EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale




Poate redeveni Piata Unirii un viitor pol de birouri daca Unirea si Cocor se transforma din retail in office?

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Poate redeveni Piata Unirii un viitor pol de birouri daca Unirea si Cocor se transforma din retail in office? In ultimii ani Piata Unirii a pierdut o serie de chiriasi-cheie, precum grupul Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius), Koton si Mega Image. Altadata o zona efervescenta, atat dupa 2010, cat si la inceput de 2020 zona si-a pierdut din popularitate, iar lipsa investitiilor din zona a dus la degradarea sa. ...continuare.

Sta anul 2024 sub semnul deflatiei la produsele alimentare? Penny: Am remarcat scaderi de preturi in special la oua, lactate si branzeturi, legume si fructe, unde impactul inflatiei a fost semnificativ in 2023. Ce arata datele de la Statistica?

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Sta anul 2024 sub semnul deflatiei la produsele alimentare? Penny: Am remarcat scaderi de preturi in special la oua, lactate si branzeturi, legume si fructe, unde impactul inflatiei a fost semnificativ in 2023. Ce arata datele de la Statistica? Preturile alimentelor de baza au inceput sa scada in acest an, e mai ales cazul acelor produse care au fost cel mai puternic afectate de scumpirile din 2022 si 2023, spun reprezentantii Penny Romania, discounter cu peste 350 de magazine pe plan local. ...continuare.

Unii cu investitiile, altii cu potentialul. Polonia si Grecia, in top 10 state europene dupa capacitatea eolienelor montate anul trecut. Ucraina, in plin razboi, a reusit sa monteze dublu fata de Romania. Vestea buna? In Romania s-au montat in 2023 cele mai mari turbine din Europa

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Unii cu investitiile, altii cu potentialul. Polonia si Grecia, in top 10 state europene dupa capacitatea eolienelor montate anul trecut. Ucraina, in plin razboi, a reusit sa monteze dublu fata de Romania. Vestea buna? In Romania s-au montat in 2023 cele mai mari turbine din Europa "Europa a instalat 18,3 GW de capacitate eoliana noua in 2023. Proiectele onshore au reprezentat 79% din a­ceasta capacitate. In UE s-a inregistrat un nivel record al noilor instalari, de 16,2 GW, din care 82% au fost onshore", se arata in ultimul raport al WindEurope, cea mai mare organizatie dedicata promovarii indus­triei eoliene la nivel european ...continuare.

Companiile de energie si utilitati de la Bursa de Valori Bucuresti, 5% din economia Romaniei, si-au bugetat pentru 2024 venituri totale de 79 miliarde de lei, in scadere cu 7,6% fata de 2023

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Companiile de energie si utilitati de la Bursa de Valori Bucuresti, 5% din economia Romaniei, si-au bugetat pentru 2024 venituri totale de 79 miliarde de lei, in scadere cu 7,6% fata de 2023 Companiile din sectoa­rele energie si utilitati listate la Bursa de Valori Bucuresti si-au bugetat pentru 2024 venituri totale de 79,2 miliarde de lei (echi­valentul a 15,9 mld. euro), in scadere cu 7,6% fata de anul anterior, si un profit net de 14,5 miliarde de lei, minus 9,4%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor agregate din bugetele de venituri si cheltuieli si de la Bursa de Valori Bucuresti. ...continuare.

PSD isi asuma majorarea salariului minim brut cu 25% in 2025, fata de nivelul actual

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
PSD isi asuma majorarea salariului minim brut cu 25% in 2025, fata de nivelul actual Salariul minim brut ar urma sa ajunga, daca PSD isi va mentine angajamentul, la circa 4.120 de lei pe luna din 1 ianuarie 2025, conform calculelor ZF pe baza datelor publice. Potrivit directivei europene care stabileste salariul minim brut european, acesta ar trebui sa fie la 50% din salariul mediu brut pe tara, care ar urma sa fie de 8.241 de lei pe luna din 2025. Cresterea salariului minim de la un an la altul ar fi astfel de 25%. In Romania sunt angajati circa 2 mil. de persoane in acest... ...continuare.

Pagina verde. Interviu Mircea Fechet, ministrul mediului: "In judetul Bacau, de unde sunt originar, oamenii spun ca deja in fiecare vara se asteapta sa nu mai aiba apa in fantani, pentru ca au secat. Inainte, asa ceva se intampla o data la zece ani"

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Pagina verde. Interviu Mircea Fechet, ministrul mediului: In judetul Bacau, de unde sunt originar, oamenii spun ca deja in fiecare vara se asteapta sa nu mai aiba apa in fantani, pentru ca au secat. Inainte, asa ceva se intampla o data la zece ani Gestionarea deseurilor si, mai nou, a colectarii ambalajelor de bauturi prin Sistemul Garantie-Returnare, gasirea unor solutii pentru a face fata secetei si desertificarii, implementarea centrelor de aport voluntar al deseurilor, atenuarea problemelor legate de calitatea aerului sunt cateva dintre directiile in care se indreapta bugetul de 3 miliarde de lei pe care il are Ministerul Mediului pentru 2024, suma la care se adauga fondurile disponibile prin Planul National de Redresare si... ...continuare.

Cat castiga casierii si lucratorii comerciali din hipermarketuri si supermarketuri? Majoritatea retailerilor straini tin secrete salariile pe care le acorda angajatilor, desi tot mai multe firme mari se indreapta catre transparentizarea castigurilor

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Cat castiga casierii si lucratorii comerciali din hipermarketuri si supermarketuri? Majoritatea retailerilor straini tin secrete salariile pe care le acorda angajatilor, desi tot mai multe firme mari se indreapta catre transparentizarea castigurilor Majoritarea actorilor din comertul modern local tin in continuare secre­te salariile pe care le a­cor­da casierilor si lucra­torilor comerciali, iar asta in contextul in care tot mai multe companii si institutii vorbesc despre importanta si necesitatea transparentizarii castigurilor. ...continuare.

Bogdan Barbu, Partener Servicii Fiscale, Deloitte Romania: Politica industriala reintra pe agenda marilor puteri economice. Care sunt domeniile prioritare?

publicat 2024-04-03 00:15:35 (Ziarul-Financiar)
Bogdan Barbu, Partener Servicii Fiscale, Deloitte Romania: Politica industriala reintra pe agenda marilor puteri economice. Care sunt domeniile prioritare? Autor: Bogdan Barbu, Partener Servicii Fiscale Deloitte Romania Contextul economic global, tensionat de incertitudinile geopolitice, dar si dezvoltarea exponentiala a tehnologiilor digitale avansate, care pot contribui la eficientizarea activitatii in toate sectoarele de activitate, determina principalele economii ale lumii sa revina la practica politicilor industriale pentru a-si atinge obiectivele. Daca in trecut astfel de politici vizau, cu prioritate, cresterea economica si crearea de... ...continuare.

Piata imobiliara din Bucuresti, cu ochii pe reconversia a doua cladiri iconice: magazinele Unirii si Cocor din Piata Unirii

publicat 2024-04-03 00:15:34 (Ziarul-Financiar)
Piata imobiliara din Bucuresti, cu ochii pe reconversia a doua cladiri iconice: magazinele Unirii si Cocor din Piata Unirii Reconversia cladirilor reprezinta un subiect "fierbinte" in ultimii ani, pe masura ce unele cladiri pot obtine performante mai mari daca vin cu o noua propunere pe piata. ...continuare.

Codul Rutier, schimbat din nou: Soferii, incurajati sa trimita Politiei filmuletele din trafic

publicat 2024-04-03 00:15:16 (Jurnalul-National)
Codul Rutier, schimbat din nou: Soferii, incurajati sa trimita Politiei filmuletele din trafic Ministerul de Interne a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta prin care sunt aduse modificari substantiale Codului Rutier, cu scopul de a creste gradul de siguranta a circulatiei rutiere din Romania. ...continuare.




© Copyright 2000-2024 iStorm. Toate drepturile rezervate.